lørdag 29. mai 2010

Skjønn liten jente


I dag var jeg så heldig å få ta bilder av denne skjønne lille jenta på 4 mnd:) Første gang jeg tar bilder av en så liten baby og en jeg ikke kjenner. Men det gikk jo veldig greit når hun var så utrolig nydelig, og med utrolig mange uttrykk. Ikke så mange smilene, men når de først kom var de jo utrolig søte:) Også de utrolig flotte blå øynene! Kan nok hende det kommer flere bilder av denne lille jenta etterhvert, dette er bare et lite utvalg.


På torsdag var jeg på opplæring i ny jobb i Drammen, i morgen skal jeg tilbake. Veldig spennende å prøve seg et nytt sted:) Også med alle de fine tingene er det jo ingen sak å skulle selge det;) Riviera Maison, Lene Bjerre, Blanc D'Ivoire og THG er jo alt lekkert! Kanskje jeg får tatt noen bilder etterhvert. Hjemmeleksene var i hvertfall ingen sak, når det er så fine kataloger som disse under. Nå er det definitivt natta! God natt og god helg!

mandag 24. mai 2010

forts. Urban Eco Chic

Som flere har lurt på har jeg kommet gått i gang med urban eco chic boka:) Jeg vil absolutt si den er å anbefale! Veldig enkel og oversiktlig å lese, korte konsise kapitler om de forskjellige områdene innen for stilen.


Det boka hovedsaklig går ut på er å vise at man kan innrede med stil selv om det skal være miljøvennlig, og det er nettopp denne stilen som kalles urban eco chic. Det legger vekt på at design og interiør skal være både pent, funksjonelt og miljøvennlig. Og at hjemmet skal være sunt å leve i. Balanse er en viktig del av ideen, og da først og fremst at interiøret skal ha en god balanse mellom miljøbevisst ny teknologi, naturlige elementer og vintage elementer. Denne delen treffer meg veldig godt:) Jeg synes interiør defintivt er penest når det har en god balanse av nytt og gammelt, naturlig og mer moderne materialer. Og moderne kan defintivt bety miljøvennlig, selv om vi ofte ikke tenker på en moderne stil som spesielt miljøvennlig. Men moderne teknologi gjør at stadig flere ting blir produsert på en miljøbevisst måte.


Nå skal jeg ikke referere hele boka her, men det er litt om hoved-ideen. Boka inneholder litt teori om "carbon-footprint", hva som gjør et materiale miljøvennlig og tips om både billige og dyre måter å senke husets miljøbelastning på. Litt tørr del å lese, men veldig nyttig for å forstå hva man skal se etter for å finne miljøvennlige alternativer. Videre(det jeg ikke har lest enda:) forteller om miljøvennlige materialer, område for område(vegg, gulv, tak osv...) og om miljøbevisste valg rom for rom. Ser spennende ut:) Og hele veien er det inspirerende flotte bilder:) Alle bildene i dette innlegget er fra boka.


Det er en del av de konkrete tipsene i boka som er ting man vet fra før, men noe er nytt(for meg i hvertfall), så jeg skal prøve å komme tilbake med noen av tipsene senere. Ellers så er det bare å bestille boka:) Jeg bestilte den her. Vet ikke om man kan få kjøpt den i Norge. Nå er det ut å nyte sola før jeg må gjøre litt skolearbeid. Ha en fin dag!

søndag 23. mai 2010

En innholdsrik uke


Plutselig var en hel uke gått! Den gikk veldig fort, men sånn er det vel når det skjer mye. Både 17.mai-feiring, begravelse og bursdag på en uke... I tillegg til oppstart på ny oppgave og jobbing. Både hyggelige og mindre hyggelige ting. Uansett er det deilig med enda en langhelg etterpå:)

Da jeg lekte med knapper :) forrige helg, lagde jeg også dette kjedet. Ble ikke helt som jeg hadde tenkt, men moro var det jo:) Da vi var på besøk hos min søster  i Bath i vår, så vi et kjede av knapper så det måtte jo prøves:) Vi får teste mer i sommer lillesøster;)

Også har jeg fått en jobb til:) En ekstrajobb i en nyoppstartet interiørbutikk i Drammen som også skal drive med boligstyling og innredning:D Gleder meg masse! Kommer defintivt oppdateringer når jeg begynner:) Ha en fortsatt fin pinsehelg!
Enda et bilde fra knappeleken:P

søndag 16. mai 2010

Knappelek


I dag er det skikkelig innedag, ute regner det og er grått, håper det blir bedre i morgen! Da vi var små pleide jeg og min søster å leke med knappene til mormor når vi var på besøk, hun hadde minst to store sjokoladepulverbokser fulle med knapper. Her om dagen tok jeg med boksene fra mamma, så i dag har jeg lekt med knapper igjen:) Om enn på en litt mer dekorativ måte enn før. Da fungerte de ofte som last på lekelastebilen o.l.:) I dag ble det bilder av de pastellfargede knappene, bare et lite utvalg av alle knappene...


I disse søte boksene oppbevares knappene, nå som før:)


Ha en flott søndag og tre ganger hurra for i morgen! Nyt dagen!

lørdag 15. mai 2010

Bilderedigering


Leker meg med teksturer og bilderedigering for tida. Teksturer er morsomt! I hvertfall når jeg nå begynner å få teken på det:) Og fant ut at mange legger ut teksturer på flickr, bare å søke på textures. Bildet er fra Barcelona, *drømmer meg tilbake*:)

Og til alle dere som likte polaroidkortene, ser ut til at de kanskje kan kjøpes fra www.chroniclebooks.com. Den adressen står i hvertfall bak på esken. Og de fantastiske bildene er plukket ut av flinke Jennifer Altman.

God natt:)

torsdag 13. mai 2010

Polaroid og Urban Eco Chic


Disse nydelige kortene fikk jeg i posten her om dagen av min kjære lillesøster som bor i England for tiden. En hel eske med nydelige og stilige polaroidkort:) Og et flott belte i tillegg:) Tusen takk kjære søster! Bildene skal defintivt ikke bli liggende i esken, de skal syns:)

I tillegg hentet jeg denne boka under på posten samme dag. Urban Eco Chic handler om å skape et mer miljøvennlig hjem uten å behøve å gå på kompromiss med stilen. Masse inspirerende bilder og håper teksten er like så. Skal formidle det videre hvis jeg kommer over gode tips e.l. Synes det er spennende å sette meg mer inn i miljøvennlig interiør, det kommer tross alt til å bli mer og mer viktig og er det i grunn allerede. Gleder meg til å lese:)


Nyt fridagen! Noen har kanskje til og med langhelg... Jeg skal på jobb i morgen, men ellers fri:D

søndag 9. mai 2010

Ranunkler, ranukler


Da var enda en helg overstått. De går så altfor fort... Ranunklene(det er vel sånn det skrives...) lever enda, noen av de i hvertfall. Og de som var litt slappe ble i går fordelt utover i kopper og kar. De er jo nesten enda finere på den måten:) Så da måtte jo makro-objektivet testes enda litt mer, blir mye rare bilder med et nytt objektiv:P

I morra begynner hardkjøret med å få ferdig oppgaven jeg holder på med, men så er det jo ikke lenge før fri igjen:D Liker sånne langhelger:) Ha en god start på den korte nye uken!

PS! Plutselig begynner jeg å nærme meg 50 følgere og 7000 besøkende(siden jeg la inn teller;) Så driver å pønsker ut en give-away...;) Følg med...:P Og tusen takk for alle besøk:D

onsdag 5. mai 2010

Fargerikt


Heldigvis er sola tilbake i dag, men i snøværet i går var det veldig deilig å ha fargerike blomster å ta bilder av inne. Gubben hadde tenkt å kjøpe blomster til meg til bursdagen, men med stengte butikker både dagen før og på bursdagen min ble det ikke enkelt:P Så jeg kjøpte en stor bukett med ranukler på mandag, masse nydelige farger og så mange blomster at nå er de omtrent overalt i leiligheten:) Gubben syns han hadde vært veldig flink;) I går fikk jeg også denne fargerike rya i posten fra H&M og kjøpte det fargerike Boligmagasinet. En skikkelig fargebombe:) Og ikke minst, jeg kjøpte endelig makro-objektiv:) Så da kunne jeg ta bilde av alle disse fargerike tingene, på nært hold:)


Ha en flott og fargerik dag:)

mandag 3. mai 2010

Nesten strandvær


Drømmer om strandvær:) Har ikke vært langt unna til tider i dag, men veldig skiftende... Bildene er fra i fjor, på stranda vi bor 15 min gannge unna:) Deilig, bare så synd at det tar omtrent dobbelt så lang tid hjem igjen, pga en heftig oppoverbakke:P

I går hadde jeg en flott dag med bursdagsfeiring med familie og svigerfamilie:) Fullt hus og masse flotte gaver og penger som veldig snart skal bli til et makro-objektiv:D Gleder meg:) Ha en fin dag:)