tirsdag 28. april 2009

Nytt navn og stilhistorie

Da fikk jeg endelig bestemt meg for et mer kreativt navn til bloggen min:) Fredbo er det tidligere navnet på eiendommen den nye leiligheten vår ligger på. Synes det var et koselig navn, så fant ut at det kunne passe til bloggen! I tillegg en ny og mer spennende bakgrunn etter tips fra Noe på hjertet.

Fra middelalderbyen Mdina på Malta, utrolig flott!

Ellers har det gått i stilhistorie i dag, mer spesifikt historismen. Skal skrive en oppgave om det som skal leveres om under 2 uker... Og det er altfor lenge siden jeg skrev en oppgave sist, så kan bli litt tungt tror jeg. Foreløpig er det mest lesing. Men jeg synes historismen er spennende å lese om. Det er så mye av det som består den dag i dag. Etter hva jeg har forstått har jeg t.o.m. bodd i et bygg preget av historismen. Akkurat det fant jeg ikke noe bilde av nå, men fant noen andre bilder jeg selv har tatt av bygg i historiske stiler.

Dogepalasset i Venezia, gotisk stil

Venstre: Verona. Veldig mange av historiens stiler har hentet inspirasjon fra antikken og romertiden som dette er et eksempel på.
Høyre: Mdina på Malta, byen består nesten helt som i den var i middelalderen.

Kviknes hotell i Balestrand. Eksempel på sveitserstil i Norge, en stil som ble veldig populær i Norge og som jo er veldig på moten igjen!

Høyskolen i Oslo. Bygget bærer veldig preg av historismen, etter det jeg kan se i nyromansk stil, men også
preg av nygotikk.


Ble rene stilhistorie leksjonen dette, men synes det er gøy å se eksemplene på alle disse stilene som jo faktisk fins rundt oss den dag i dag. Enda godt at en del har blitt tatt vare på opp gjennom tidene, det har vært mange rare tanker underveis når det gjelder bevaring av historiske bygg.

1 kommentar:

Mariah sa...

den byen på malta er kjempe fiiiiin <3 vært et besøk ;)