onsdag 29. april 2009

Stillbilder




Koste meg med å ta stillbilder i går:) Håper å få til noe som vi kan ha på veggen i den nye leiligheten. Så jeg lagde meg et lite improvisert studio med papir:) Syns ikke det ble så verst, tror jeg skal forstørre noen av de når vi flytter. Moro var det i hvertfall!

tirsdag 28. april 2009

Nytt navn og stilhistorie

Da fikk jeg endelig bestemt meg for et mer kreativt navn til bloggen min:) Fredbo er det tidligere navnet på eiendommen den nye leiligheten vår ligger på. Synes det var et koselig navn, så fant ut at det kunne passe til bloggen! I tillegg en ny og mer spennende bakgrunn etter tips fra Noe på hjertet.

Fra middelalderbyen Mdina på Malta, utrolig flott!

Ellers har det gått i stilhistorie i dag, mer spesifikt historismen. Skal skrive en oppgave om det som skal leveres om under 2 uker... Og det er altfor lenge siden jeg skrev en oppgave sist, så kan bli litt tungt tror jeg. Foreløpig er det mest lesing. Men jeg synes historismen er spennende å lese om. Det er så mye av det som består den dag i dag. Etter hva jeg har forstått har jeg t.o.m. bodd i et bygg preget av historismen. Akkurat det fant jeg ikke noe bilde av nå, men fant noen andre bilder jeg selv har tatt av bygg i historiske stiler.

Dogepalasset i Venezia, gotisk stil

Venstre: Verona. Veldig mange av historiens stiler har hentet inspirasjon fra antikken og romertiden som dette er et eksempel på.
Høyre: Mdina på Malta, byen består nesten helt som i den var i middelalderen.

Kviknes hotell i Balestrand. Eksempel på sveitserstil i Norge, en stil som ble veldig populær i Norge og som jo er veldig på moten igjen!

Høyskolen i Oslo. Bygget bærer veldig preg av historismen, etter det jeg kan se i nyromansk stil, men også
preg av nygotikk.


Ble rene stilhistorie leksjonen dette, men synes det er gøy å se eksemplene på alle disse stilene som jo faktisk fins rundt oss den dag i dag. Enda godt at en del har blitt tatt vare på opp gjennom tidene, det har vært mange rare tanker underveis når det gjelder bevaring av historiske bygg.

lørdag 25. april 2009

Vår og sommervarer

Litt bilder fra jobben, må jo reklamere litt:) Masse fine vår- og sommervarer nå, skummelt å stå å se på det hele dagen... Får jo lyst på mer og mer av det:) Synes spesielt tingene i bambus er fine, må kjøpe noe av det etterhvert. Nå er det tid for helg:)

fredag 24. april 2009

Lucyina Moodie

Endelig helg! Deilig! Etter skolen i dag har jeg kost meg med å se på portfolioene til interiør stylister på internett. Bare søkte på "interior stylist" og så kom det en lang liste, moro! Utrolig mye fint! En jeg syns utmerket seg var Lucyina Moodie, utrolig mye pent og vakkert! Her er noen smakebiter.



onsdag 22. april 2009

New York!

I august skal hele familien til New York i bryllup til min fetter. Gleder meg utrolig mye allerede! Mamma bestilte billetter her om dagen, så da er vi plutselig et skritt nærmere:) Disse bildene er fra The Ravel Hotel, hvor selskapet skal være og vi skal sove de siste nettene av turen. Utrolig fint og kult! Utrolig gøy at vi ble bedt i bryllup alle sammen, en tur til New York kan man jo ikke la gå fra seg:) Så nå er det bare å spare... I tillegg til alt det andre man skal spare til;)




Bilder fra The Ravel Hotel

tirsdag 21. april 2009

Vår, vår, vår!

Nå er det ordentlig vår ute! Utrolig deilig å kunne sitte ute å lese, spesielt når det er stilhistorie man MÅ lese... På søndag var det også veldig deilig vær ute. Da var Rune og jeg en tur i Holmestrand for å finne steder hvor det kunne passe å ta konfirmasjonsbilder. Skal ta bilder av min fetter som konfirmeres om ca. 2 uker. Er litt lenge siden sist, så trengs litt øving kjenner jeg. Fant i hvertfall ut at Holmestrand ungdomsskole faktisk var ganske ny og stilig, og passer perfekt til litt røffere konfirmantbilder. Her er noen smakebiter. Nå er det tid for Frustrerte fruer:)

mandag 20. april 2009

Inspirasjon


Driver stadig å tenker på hvordan vi skal innrede den nye stua, så nå fant jeg ut at jeg måtte få noe "ned på papiret" eller i photoshop:) Så her er et lite moodboard for hvordan jeg tenker meg stilen og fargene. Klarte ikke komme på noe godt norsk ord for moodboard, noen som vet? Bildene er fra (fra venstre ovenfra) Style Files, Rie Elise Larsen, Brabourne Farm, Indiska, Sköna Hem, husker ikke og maling fra Jotun.

Også var jeg for første gang innom bloggen Duften av erteblomster i dag, og hun hadde et innlegg med bilder fra Anne Naumann. Utrolig mye fint! Håper jeg kan lære meg å ta sånne bilder en dag:) Her er et eksempel:


Ha en fin kveld! Nå er det straks trening på meg:)

søndag 19. april 2009

Moi, moi!

Måtte ta noen bilder av blomstene jeg kjøpte til sjefen min, Tuire, før jeg ga de bort. Synes de er så fine, tror det er ranukler de heter. Og fargen viste seg å være perfekt til stua hennes, heldig med den:) Ved siden av er et norgesglass med te-lys, er ikke mye som skal til for at enkle, praktiske ting kan bli veldig dekorative. Har ikke egentlig noen sammenheng med resten av dette innlegget, men tok bilde av de samtidig bare:) Tuire skal flytte til Finland om et par uker, så hun delte ut alt mulig i går som hun ikke hadde plass til å ha med seg. Jeg fikk med meg gamle interiørblader hun hadde, mesteparten på finsk, så jeg skjønner så godt som ingenting, men det er masse fine bilder! Mye inspirasjon å hente selv om det ikke er tekst:) Kanskje jeg kan lære meg litt finsk og;) Det jeg kan nå er "moi" som betyr "hei". Moi, moi:)

lørdag 18. april 2009

Indiska


I går kom jeg tilfeldigvis over internettsidene til Indiska. Utrolig fine sider og mye inspirerende bilder. Og også linker til noen svenske interiørblogger:) Moro! Er veldig glad i Indiska og savner det nå når jeg ikke lenger bor i Oslo...:( Syns de burde starte en butikk i Tønsberg og:) Nå skal jeg snart på jentekveld/avskjedsmiddag med jobben. Blir koselig! Ha en fin lørdagskveld!

fredag 17. april 2009

Sofabord-jakt!

Jeg er for tida hekta på å finne et fint sofabord, eller i alle fall finne ut av hva slags bord jeg har lyst på. Etter en del leting har jeg skjønt at det perfekte sofabord er vanskelig å finne, så kan hende det ender med at vi legger inn en bestilling hos Runes møbelsnekker-venn. Hvis han har tid:) Her er litt inspirasjon, men mange av disse er fra utenlandske butikker, typisk!

Dette vet jeg ikke hvor er fra, men synes det er stilig med det rustikke og solide preget.
Vi trenger egentlig et bord med oppbevaring, det vi har nå er alltid fullt av ting og tang. Da hadde dette bordet passet bra. Dette er fra nettbutikken Furniture in Fashion, så er vel mulig å få sendt hit, men er litt skeptisk til sånt, og spesielt hva prisen egentlig blir til slutt:P

Dette er fra Hødnebø, norsk faktisk! Men her er det isteden prisen som setter sine begrensninger...! Veldig kult syns jeg i hvertfall! Det eneste negativet er at her må man holde det ryddig på hylla under glasset;) Alt syns jo:)

Jeg begynner i hvertfall å få en viss peiling på hva jeg har lyst på. Hvem vet, kanskje jeg er heldig å finner noe som faler i smak på loppemarked... Det er lov å håpe:D

onsdag 15. april 2009

Før/etter av kjøkkenbord

Sånn så bordet ut før, slitt grønn maling...
Og sånn ble det etter et strøk med svart høyglans maling. Hjalp mye synes jeg. Kanskje ikke den veldig store forandringen for det blotte øyet, men det gjorde det hele litt mer gjennomført. Moro å male litt og, lenge siden sist:) Men jeg kommer nok til å få nok av det når vi flytter:) Men men...

Maledag


I dag har jeg endelig fått malt kjøkkenbordet vårt. Siden vi fikk det har beina vært mørkegrønne, noe som ikke matchet spesielt bra med de svarte stolene våre. Nå står bordet demontert og tørker, så foreløpig har jeg bare noen underveisbilder. Deilig å få det gjort i hvertfall, har tenkt på det i evigheter.

Noe annet jeg har gjort i evigheter er å lete etter en veggklokke. I helga fant jeg denne på Åhlens, likte den veldig godt og den passer jo bra til det svarte kjøkkenbordet og stolene og:) Og Rune syns også den var grei, så på torsdag skal den kjøpes inn tenker jeg.

Fra Åhlens

lørdag 11. april 2009

Påskejobbing:)



Nå har jeg kost meg med to dager med helt påskeferie, men i dag måtte jeg jobbe litt. Hadde ikke åpent i mer en 3 timer da, så var jo ikke akkurat ille:) Før jeg åpnet tok jeg litt bilder rundt i butikken. Her er noe av påskepynten vi har, mye fint! Gøy å få tatt litt bilder av interiør andre steder enn her hjemme, grenser for hvor mange ganger det er morsomt å ta bilde av samme tingen:P Nå skal jeg ha to dager med fri igjen, deilig! De skal nytes, og jeg håper sola blir værende også. Fortsatt god påske!

søndag 5. april 2009

Påskeferie!

Endelig er det påskeferie! I hvertfall fra skolen... Skal jobbe litt. Men deilig med en avveksling. Og i det nydelige været i dag er det herlig å ha ferie, og slippe å ha en oppgave hengende over meg. Over er bilder av det som har kommet i hus av påskepynt foreløpig, ikke så mye..:) Påskeegget fikk jeg på skolen av lærerne våre. De hadde lagd påskeegg til alle sammen! Veldig koselig:) I går fant jeg gardiner som jeg tror passer veldig bra i den nye stua, men ikke helt sikker enda... Må tenke litt på det...

Og imens tror jeg at jeg skal sette meg ut i sola og lese litt videre i årets påskelitteratur for min del. Selv om mammas vurdering av boka ikke var uforbeholdent positivt akkurat:)

lørdag 4. april 2009

Min nydelige brudekjole

Foto: Michal Tomaszewicz

Jeg prøver for tida å få solgt den nydelige brudekjolen min. Interessert? Eller kjenner noen interesserte? Se mer på annonsen hos Finn.no her.

Soverom


Soverommet vårt nå

Ser mye på soveromsløsninger for tida, synes soverommet vårt nå er så kjedelig, så når vi flytter skal det bli bedre! I tillegg har jeg fått i "oppdrag" av min kollega å finne løsninger til soverommet de skal pusse opp snart. Passa jo bra å ta to i samme slengen:) Mye fine løsninger der ute på "verdensveven". Har lyst til å gjøre det billig hos meg i hvertfall, så tenkte å prøve å lage et slags hodegjerde selv, eller eventuelt male et rett på veggen. Her er noen ideer i hvertfall:)

Fra Desire to inspire

Vet ikke helt hvor jeg fant dette, en wallsticker leverandør tror jeg...


onsdag 1. april 2009

Tilbakeblikk



Driver å leter etter bilder jeg kan forstørre for tida. Mye rart jeg har:) Her er noen gamle bilder fra min tid som fotograflærling, savner det litt kjenner jeg. Men trives veldig godt med det jeg driver med nå:) Og når sommeren kommer skal jeg finne meg noen modeller og ta litt "ordentlige" bilder igjen.